maandag, 26 juni 2017 18:17

Taalklassen en KrachtFabriek samen tijdelijk in Bengelbongerd

De Taalklassen en de Taalspeelgroep zaten er sinds vorig jaar al, maar afgelopen zaterdag is ook De KrachtFabriek verhuisd naar het voormalige schoolgebouw van de Bengelbongerd aan de Dijkhoeve. De huisvesting geldt voorlopig voor een periode van drie jaar.

In het pand aan de Dijkhoeve zit al een tijdje geen basisschool meer. Waarschijnlijk wordt de locatie binnen een paar jaar herontwikkeld. In de tussentijd is het gebouw – eigendom van de gemeente – prima geschikt voor andere doeleinden.

De mensen van De KrachtFabriek en de Taalklassen gaan gezamenlijk zorgen voor de inrichting en het gebruik van hun nieuwe thuis. Beide partijen zien veel mogelijkheden om samen te werken en elkaar te inspireren. “Het wordt een dynamische plek in de buurt waar kinderen en volwassenen graag binnenlopen, vriendelijk worden ontvangen en zich thuis voelen.”

Taalklassen en Taalspeelgroep

De Taalklassen en de Taalspeelgroep zijn een initiatief van de gezamenlijke basisscholen om kinderen van 4 tot 12 jaar met een niet-Nederlandse achtergrond zo snel mogelijk de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen. De kinderen zitten op een gewone basisschool in Houten. Een aantal dagdelen per week krijgen zij het extra taalaanbod. Tijdens de vakantie is er de Zomerschool, zodat zij hun vaardigheden niet verleren.

De KrachtFabriek

De KrachtFabriek is een sociale onderneming. Een burgerinitiatief waar mensen die (weer) willen werken elkaar ontmoeten en een werkplek vinden. Zij kunnen er allerlei (maatschappelijke) initiatieven ontplooien en een netwerk opbouwen.

De KrachtFabriek krijgt in het gebouw ruimtes voor workshops en vergadering, en werkruimte voor hout-, metaal- en textielbewerking, de reparatie van (brom)fietsen, reparatie van computers en high tech vormgeving. Mensen met belangstelling kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur binnenlopen om iets van de ondernemerssfeer te proeven. Regelmatig zijn er introductiebijeenkomsten voor geïnteresseerden die zich afvragen of De KrachtFabriek iets voor hen is.

Tot deze week zat De KrachtFabriek in een voormalig schoolgebouw aan de Putterhaag. Dat pand wordt na de zomer gesloopt. Er komen woningen voor in de plaats.

Voor meer informatie over De KrachtFabriek zie www.dekrachtfabriek.nu.Vragen? Mail ze gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..