zondag, 23 juli 2017 07:39

VVV recreatiekaart Kromme Rijnstreek

De Recreatiekaart 2017 van de Kromme Rijnstreek is verkrijgbaar. In de Recreatiekaart is een keur aan recreatietips weergegeven, voorzien van adressen en openingstijden. Daarnaast geeft de kaart informatie over wandelroutes (Klompenpaden), fietsroutes en kanoroutes en geeft het een overzicht van alle Fietsknooppunten en Rustpunten in onze streek.

De Recreatiekaart is een initiatief van VVV Kromme Rijnstreek.

Gratis

De Recreatiekaart is gratis verkrijgbaar bij alle VVV informatiebalies, bij de recreatiebedrijven en bij veel horeca bedrijven in de Kromme Rijnstreek, zoals Pand Pannenkoek in Schalkwijk. Met de Recreatiekaart hoopt VVV Kromme Rijnstreek een goed zicht te geven op al het leuks en moois onze streek te bieden heeft.

De Kromme Rijnstreek

De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het omvat de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk en een deel van de gemeente Heuvelrug. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht. Dat begint al bij Amelisweerd, Fort bij Vechten en Speelbos Nieuw Wulven. Maar dat is nog maar het begin.

Daarachter vind je prachtige wandel- en fietsroutes door landbouw- en natuurgebieden. En ook cultuurhistorie is hier volop; de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes (de oude grens van het Romeinse Rijk) doorkruisen de Kromme Rijnstreek. En nog verder vind je de landgoederen in de Langbroekerwetering en het prachtige Wijk bij Duurstede, waar Dorestad zichtbaar wordt.