donderdag, 14 september 2017 17:44

Proef het Theater groot succes!

Proef het Theater groot succes! Corne van der Stelt

Aan de Slinger opende 9 september het culturele seizoen voor het publiek met Proef het Theater. Voor aanvang verwelkomt directeur/bestuurder Arjen Berendse ruim 400 bezoekers en artiesten van het theater en de film op de rode loper. Het is een gezellig weerzien na de vakantieperiode. De bezoekers hebben duidelijk zin in een voorproefje van het nieuwe theater- en filmseizoen in de Theaterzaal en de Kleine Zaal.

In de Theaterzaal worden de bezoekers, na een sprankelend optreden van Mylou Frencken, welkom geheten door gastpresentatoren Frenk van der Linden en Mylou Frencken. Directeur Arjen wordt door het tweetal aan een vragenvuur onderworpen. Hij vertelt onder andere over het eerste Filmfestival Houten, dat van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2017 door Film Aan de Slinger wordt georganiseerd. Daarnaast brengt hij het publiek op de hoogte over de openstelling van de theaterfoyer op alle werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur, zodat flexwerkers in een inspirerende werkomgeving kunnen werken. Vervolgens verrassen leerlingen van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger het publiek met een fragment uit de voorstelling ‘Bange Ik’. Met Brandon Delagraentiss, net terug uit Houston, ging het dak eraf! Dat belooft wat, want zaterdag 6 januari is hij gastheer van een & Friends concert en nodigt hij onder andere Shirma Rouse uit. De verrassing van de avond was Pieter Verelst, winnaar van Cameretten 2016. Een Vlaming met een zeer absurdistische act.

In de pauze is er volop geroezemoes, gelach en gepraat, over de voorstellingen en de vakantie. In het kader van de voorstelling ‘Jeans’ kunnen de bezoekers spijkerbroek hangen. Ook kopen diverse bezoekers meteen nog wat theaterkaarten bij de kassa. Na de pauze wordt enthousiast gereageerd op het verdere programma. Programmeur Jeanne Kers toont een aantal trailers van komende voorstellingen en vertelt met trots over de plannen voor de jonge theaterbezoekers. Zo is er een theaterladder gemaakt en komt er een theaterkast in de foyer. Ook worden er extra workshops en lekker eten rondom de voorstellingen georganiseerd en kunnen jongeren na afloop van een voorstelling middels een meet & greet de artiesten ontmoeten. Nieuw zijn ook een aantal extra voorstellingen die aansluiten op de actualiteit, waaronder ‘George & Eran worden Racisten’. Het theaterprogramma werd afgesloten door het muzikaal komische duo Maartje en Kine, een heerlijke uitsmijter!

Als het publiek na half elf de zaal verlaat, is er al een gezellige nazit van het filmpubliek dat ‘Retour en Bourgogne!’ zag. In de foyer droeg huispianist Hans Manders zijn steentje bij tot in de late uurtjes. Het publiek heeft genoten en het is meteen duidelijk: het culturele seizoen is begonnen!