maandag, 09 oktober 2017 15:05

Woningbouw De Grassen Noord (Hofstad III) in zicht

Het braakliggende terrein tussen de wijken De Tuinen, Castellum en De Grassen gaat vanaf 2018 veranderen in de lang verwachte woonwijk De Grassen Noord (Hofstad III). De nieuwe projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen gaat de wijk met circa 300 koop- en huurwoningen realiseren.

Helaas heeft de bouw van de woonwijk jarenlang op zich laten wachten vanwege wanpresteren van de eigenaar/ontwikkelaar Megahome. In juli 2016 ging dit bedrijf failliet. Het college van b. en w. heeft onlangs toestemming aan de curator gegeven om de grond onder Hofstad III te verkopen aan Jansen Bouwontwikkeling.

Deze ontwikkelaar gaat de woonwijk realiseren op basis van het geldende bestemmingsplan. Daarnaast zijn Jansen Bouwontwikkeling en het college het eens geworden over extra ambities. Er worden meer sociale, levensloopbestendige en duurzame woningen gebouwd. Ook wordt het openbaar gebied meer klimaatbestendig.

Hoe verder?

De voorbereiding voor de bouw van deze nieuwe woonwijk start vanaf heden. De extra ambities worden eerst vastgelegd in een herziening van het exploitatieplan Hofstad III / Loerik V Zuidwest. Daarna worden omgevingsvergunningen verleend. Deze volgorde wordt vastgelegd in een voorbereidingsbesluit. Tegelijkertijd start op een aantal plekken de sanering van de bodem. De verwachting is dat de woningverkoop voor de wijk De Grassen Noord in 2018 gaat starten. Een meer gedetailleerde planning volgt aan het einde van het jaar.

Informatie

Voor meer informatie over de ontwikkeling van deze woonwijk kijkt u op www.houten.nl/grassennoord of neemt u contact op met de heer P. Bos, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (030) 63 92 611.