zondag, 19 november 2017 18:04

Wereldwinkel Houten 25 jaar

Al 25 jaar vertellen de vrijwilligers vol passie het verhaal dat bij het cadeau hoort. Dat maakt het geven van een cadeau uit de Wereldwinkel betekenisvol. Je doet iets goeds voor de maker in de derde wereld.

Het verhaal of de symboliek van het cadeau kan aansluiten bij het verhaal van de ontvanger. Dat maakt het persoonlijk en geeft een goed gevoel.

De cadeauwinkel in het overdekte deel van winkelcentrum het Rond begon 25 jaar geleden in de pastorie van de katholieke kerk. In de tussentijd zat de Houtense wereldwinkel in een klein winkeltje naast Zeeman. Daar werd het jasje al snel te klein. De wereldwinkel in Houten wordt gerund door zo’n 40 vrijwilligers. Zij staan in de winkel, vullen de voorraad aan, breiden het assortiment uit met nieuwe en seizoenartikelen en doen de boekhouding. Met veel liefde en vanuit een grote betrokkenheid met de mensen uit de derde wereld.
Het assortiment is in de afgelopen decennia verschoven van levensmiddelen naar cadeau artikelen. Voor elke portemonnee. En voor elk seizoen. Nu bijvoorbeeld gericht op de kersttijd.

Media

Charles Verwimp - Omroep Houten