zaterdag, 20 januari 2018 09:52

Ode aan de vrijwilligers van het Hospice

Op 20 januari jl. hebben de vrijwilligers van het Hospice Kromme Rijnstreek de eerste Rode Taart van 2018 in ontvangst mogen nemen. Met de Rode Taart wil de PvdA Houten graag een ode brengen aan de vrijwilligers die het leven in Houten voor anderen lichter maken en plezier hebben aan deze bijdrage aan de samenleving.

We kunnen ons in Houten gelukkig prijzen met de enthousiaste en meelevende vrijwilligers en dat zijn er veel in Houten, dat meer dan 10.000 mensen!  De PvdA Houten wil die vrijwilligers graag in het zonnetje zetten.

Sinds 2011 hebben we in Houten aan de Kruisboog een bijzonder huis. Het Hospice Kromme Rijnstreek is er voor iedereen voor wie het einde van het leven nabij is, en toegankelijk ongeacht financiële draagkracht, geloof, politieke overtuiging of leeftijd. Aandacht, intimiteit, rust en veiligheid bieden dat zijn de kenmerken die de zorg voor de gasten in het Hospice bijzonder maken.

Het Hospice in Houten kan niet draaien zonder de vrijwilligers. Vrijwilligers vullen de mantelzorg aan met een luisterend oor, ondersteunen en  steken de handen uit de mouwen. Maar het belangrijkste is dat de vrijwilligers er zijn voor de gasten. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dat vraagt een geoliede organisatie, maar bovenal een heel groot commitment en wilskracht van de vrijwilligers om er keer op keer te zijn. Gelukkig kan het Hospice bouwen op ruim 125 trouwe vrijwilligers!

In de laatste maanden van 2017 is een gewaardeerd lid van de PvdA gast geweest in het Hospice. Hij had tot het einde een scherpe blik en veel zelfreflectie. Hij heeft meerdere keren opgemerkt -in het begin tot zijn verbazing-  dat er geen deprimerende sfeer in het huis was. “Er wordt geleefd en gelachen, je hoeft de dood niet te ontkennen, maar zolang het kan zijn we wel bezig met leven.”

Voor al deze warme en liefdevolle zorg verdienen de vrijwilligers ons respect. Voor al hun inzet om oprecht contact te maken van mens tot mens kunnen we alleen maar dankbaar zijn.  De traktatie voor de vrijwilligers is een klein maar zeer welgemeend gebaar voor hun verdienste.

Bekijk ook de vlog die Jocko Rensen heeft gemaakt bij de uitreiking van de Rode Taart!

Kent u zelf een vrijwilliger die in het zonnetje gezet moet worden? Meld het dan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier op de website of klik hier.