zondag, 01 juli 2018 10:23

Vrijwilligers van Houten

Vrijwilligers van Houten Schrijver: Judith Spier. Fotograaf: René van den Brandt

Vrijwilligers zijn onmisbaar en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Vandaag maken we kennis met Thea Bakker.

 Mensen kennen Thea wellicht van haar vrijwilligerswerk in de voetbalkantine bij Delta Sports ‘95. Iedere zaterdag is ze daar te vinden en voorziet ze menigeen van een versnapering. Velen weten waarschijnlijk niet dat ze naast dit werk ook vrijwilliger is bij de Huiskamer.

De Huiskamer is elke dinsdag en donderdagochtend (van 9.30 - 12.30 uur) een gezellig samenzijn voor mensen (60+) die het leuk vinden om samen spelletjes te doen en om samen te lunchen. Vanwege de grote belangstelling is er ook een inloopochtend op woensdag gestart en zal er een nieuwe groep op de dinsdag starten op Schoneveld.

Thea werkt hier al zo’n 10 jaar. Eerst in Markant en nu bij ‘van Houten&co’. Ze werkt er om de week in een team van vier personen. Samen zorgen ze ervoor dat de deelnemers een gezellige ochtend beleven. “We zorgen voor koffie met lekkers, zetten de spelletjes klaar, verzorgen de lunch en ruimen na afloop alles weer op”. Behalve spelletjes doen en lunchen, worden er af en toe ook andere activiteiten georganiseerd. Zo is er ooit een film vertoond, heeft er een koor opgetreden en is er een fysiotherapeut langs geweest.

Thea is dit werk gaan doen omdat ze graag iets voor de medemens wil betekenen. “Het geeft voldoening om mensen die veel alleen zijn te zien opbloeien in elkaars gezelschap. Mensen willen soms gewoon hun verhaal kwijt” en Thea biedt graag een luisterend oor. Op haar werkdagen moet ze flink aanpakken, maar de positieve reacties maken dat helemaal goed!

Zou je het ook leuk vinden om te komen helpen bij de Huiskamer? Voor de nieuwe groep op dinsdag zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Neem dan contact op Rianne Rombout van de Vrijwilligerscentrale Houten via 0307001522. 

 Zou je graag deel willen nemen aan de Huiskamer? Dat kan ook. Er is nog plaats op woensdag in het Huis van Houten en op de nieuwe groep op dinsdag in Wijkcentrum Schoneveld. De kosten bedragen 5 euro per keer inclusief lunch. Voor meer informatie: www.vanhoutenenco.nl