dinsdag, 02 oktober 2018 11:03

Burgemeester Wouter de Jong kondigt afscheid aan

Wouter de Jong (58) stopt als burgemeester van de gemeente Houten aan het einde van zijn termijn op 1 juli 2019. Hij is niet beschikbaar voor een tweede termijn van zes jaar. De Jong maakte zijn besluit op 2 oktober bekend in een bijeenkomst met de ambtelijke organisatie.

‘Ik heb besloten volgend jaar te stoppen als burgemeester van Houten’, aldus De Jong. ‘Ik vervul het ambt met veel plezier en inzet, maar ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor wat anders. Daar speelt zeker in mee dat ik ook als wethouder al een periode van ruim zes jaar bestuurlijk actief ben geweest in Houten. Daarnaast heb ik behoefte aan een andere balans in mijn leven, met daarin onder andere meer tijd voor familie en vrienden.
Met grote tevredenheid en dankbaarheid kijk ik naar alles wat Houten en het burgemeesterschap mij hebben gebracht. Ik ben zeer gemotiveerd om mij de komende negen maanden voor de gemeenschap van Houten te blijven inzetten.’

Wouter de Jong is burgemeester van Houten sinds 2 juli 2013. Daarvoor was hij gedeputeerde voor de provincie Utrecht (2008-2011) en wethouder in de gemeente Houten (2002-2008). In de komende periode zal de commissaris van de koning in contact treden met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad voor de procedure die moet leiden tot de tijdige benoeming van een opvolger.