dinsdag, 04 december 2018 14:39

Mw. A. Barink benoemd als gemeentesecretaris in Houten

Het college van b. en w. heeft mevrouw A. (Aletta) Barink benoemd tot gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Houten.

De vacature is ontstaan door het besluit van de huidige gemeentesecretaris dhr. H. den Bieman om afscheid te nemen. Mevrouw Barink zal vanaf 1 april 2019 de functie vervullen.

Mevrouw Barink is sinds 2015 directeur Strategie en Ontwikkeling in Houten. Daarvoor heeft zij ruim 12 jaar managementervaring opgedaan als afdelingshoofd in Houten en Nieuwegein. 

Houten staat de komende jaren voor grote opgaven op het gebied van woningbouw, energietransitie en de transformatie van het sociale domein. De gemeentesecretaris zal hierin een belangrijke rol gaan spelen. Vanuit deze opgaven speelt zij tevens een voorname rol in het regionale U10-overleg met omliggende gemeenten. Daarnaast wordt onder haar leiding verder geïnvesteerd in de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie als persoonlijke en professionele overheid.

Mevrouw Barink is een verbinder, en gericht op een goede samenwerking. Ze kan met haar communicatieve vaardigheden bruggen slaan van visie naar concrete uitvoering. Met haar benoeming is de continuïteit in beleid en aansturing van de organisatie gegarandeerd.