woensdag, 27 maart 2013 11:22

Werkgeversservicepunt voor een sterke regionale arbeidsmarkt

WIL (Werk en Inkomen Lekstroom) is de nieuwe regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

WIL opent op 1 mei aanstaande officieel de deuren, in het Stadshuis in Nieuwegein. De vijf samenwerkende gemeenten willen met de WIL de kwaliteit van de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers verbeteren. Onder WIL komt het Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP), een aanspreekpunt voor werkgevers en netwerkpartners. Het WGSP richt zich op werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via werkarrangementen die aansluiten op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het servicepunt bundelt kennis, krachten en informatie en zorgt als intermediair en adviseur voor optimale matching tussen werkzoekenden en vacatures. Samen met ondernemers wil het WGSP werken aan een sterke arbeidsmarkt in de Lekstroom.

Netwerkbijeenkomsten

Het werkgeversservicepunt zal regelmatig netwerkbijeenkomsten organiseren en ruimte bieden voor ontmoeting, kennisuitwisseling en het uitvlechten van gezamenlijke initiatieven. Zo kregen werkgevers op 5 maart al een introductie op de werkwijze van het WGSP tijdens ‘Een kijkje in de keuken’ bij het Culinary Institute van Miele in Vianen. Ook werden onderzoeksresultaten over de regionale arbeidsmarkt gepresenteerd die het WGSP en werkgevers een actueel vertrekpunt geven om kansen op de arbeidsmarkt met beide handen aan te pakken. Dit ‘Werkcafé Lekstroom’ is de eerste van vele die het servicepunt samen met het groeiende regionale werkgeversnetwerk zal organiseren.

Interesse?

Heeft u interesse in de mogelijkheden van het servicepunt of in het onderzoeksrapport over de arbeidsmarkt, neemt u dan contact op met Marianne Sinnema, adviseur werk en inkomen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1667/