donderdag, 28 maart 2013 09:01

Aanleg nieuwe velden gestart

Aanleg nieuwe velden gestart Houten Dragons

Vanaf januari 2013 is eindelijk gestart met de aanleg van de nieuwe velden van de Houten Dragons. Alhoewel de eerste planning was dat wij medio april op de Meerpaal konden starten met de training en competitie is er door allerlei omstandigheden een vertraging opgelopen waardoor pas dit jaar gestart kon worden met het verwijderen van de voorbelasting.

Van Wijk Nieuwegein heeft in januari en februari al het zand dat diende als voorbelasting voor onze velden, verplaatst naar een ander deel op de Meerpaal. De vorst die lang aanhield heeft hierin geen parten gespeeld. Tijdens de werkzaamheden werd wel nog geconstateerd dat een sloot verkeerd gedemd is wat toch weer een week vertraging oplevert.

Begin maart is aannemers bedrijf Heijmans begonnen met het uitzetten van de velden, het afgraven van al de graveldelen; warningtracks, infields, pitchheuvel, bullpen en het extra oefenveld (3e veld). Hiermee worden de contouren van de nieuwe velden goed zichtbaar. Omdat het inzaaien van de grasdelen de hoogste prioriteit heeft zijn ze ook al begonnen met het vrezen van de grasdelen op het outfield.

Met het 3e veld die de afmetingen heeft van het infield op het softbalveld kunnen we meer teams in de gelegenheid stellen om infieldtraining te volgen. Door de beperkte ruimte op zowel het oude als het nieuwe complex met maar 1 softbal infield komt hiermee grotendeels een eind aan de frustratie dat Infield-training op gras gevolgd moest worden.

Met het 3e veld krijgt de Beeball ook haar eigen wedstrijdveld waarmee ook een eind komt aan het gelijktijdig spelen van twee wedstrijden op 1 veld dat soms onveilige situaties opleverde.

Als het weer mee werkt, het moet vooral warm en vochtig zijn, dan kunnen we de velden nog voor de zomervakantie in gebruik nemen. Als het dit voorjaar echter erg nat of koud is, kan er wederom vertraging optreden. Mochten we het koude weer al niet zat zijn, duim bij deze dan maar voor een warme lente.

Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/uitplaatsing-nieuws/276-aanleg-nieuwe-velden-gestart