woensdag, 25 november 2020 13:53

Allereerste vlog over ontwikkelingen Eiland van Schalkwijk

“Welkom bij mijn vlog over ontwikkelingen op het Eiland van Schalkwijk.” Zo begint Hilde de Groot, wethouder van de gemeente Houten haar eerste vlog.

De wethouder van o.a.de kleine kernen maakt sinds vandaag regelmatig een video om zo veel mogelijk mensen die wonen, werken of recreëren op het Eiland van Schalkwijk bij te praten over allerlei onderwerpen. Deze eerste vlog gaat o.a. over het onderzoek naar woningbouwbehoefte en de stand van zaken rond woningbouwprojecten. Klik hier om de vlog te bekijken

Verder legt de wethouder een aantal belangrijke regels over bouwen op het Eiland uit. De gemeente kan niet om die regels heen. Om ze te verduidelijken is een animatievideo gemaakt. Wil je een plan indienen? Bekijk dan eerst de animatie Dan weet je hoe de gemeente de plannen beoordeelt.

Verder licht wethouder De Groot in de vlog toe wat de gemeente al doet en verder kan doen om betaalbare nieuwbouw te stimuleren. En ook wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom sociale woningen na een gesprek met Viveste. Bekijk de vlog ook als je meer wilt weten over wat er gepland is bij Lagedijk 1 / Lange Uitweg.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe vlogs? Abonneer je dan op het YouTube-account van gemeente Houten. Je ontvangt dan bericht zodra een nieuwe video is gepubliceerd. Alle vlogs van wethouder De Groot worden via YouTube gedeeld.

Wil je liever lezen over de ontwikkelingen op het Eiland van Schalkwijk? Kijk op www.houten.nl/eilandvanschalkwijk.