dinsdag, 01 juni 2021 20:40

Houten wint € 20.000,- voor ouderenproject Onvergetelijk Houten


Gemeente Houten, Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ zetten Houten op de kaart als Age Friendly Cultural City
Op maandag 31 mei is Houten tot winnaar uitgeroepen tijdens de online slotmanifestatie van het landelijke programma Age Friendly Cultural Cities, georganiseerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Zeven steden deden in 2019-2020 mee aan de vierde en tevens laatste editie van het programma waarmee meer kunst- en cultuuraanbod van, voor en door 65-plussers wordt aangemoedigd. Volgens de jury slaagde Houten met het project Onvergetelijk Houten hierin het beste. De gemeente ontving uit handen van juryvoorzitter Hedy d’Ancona de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs. Een mooie prijs van €20.000,- om te besteden aan de bevordering en verduurzaming van ouderenprojecten.

Onvergetelijk Houten bestond onder andere uit danstheatervoorstelling De Vlinder en de oprichting van de AdviesGroep Ouderen & Cultuur. 

De prijs werd in ontvangst genomen door projectleider Bea Nederhoff van Aan de Slinger en Jessica Dijkman, beleidsmedewerker Cultuur en Samenleving bij gemeente Houten. Met trots kijken zij terug op het aanbod dat is ontwikkeld. 
Dankzij de prijs is het mogelijk om nieuwe culturele projecten voor ouderen op te zetten in Houten. Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ zijn achter de schermen met de voorbereidingen bezig.