vrijdag, 08 oktober 2021 09:55

Lichtkunstfestival VONK telt de dagen af tot de herfstvakantie, voor de eerste editie

Vanaf volgende week vrijdag  15 oktober gloeit Fort bij ‘t Hemeltje in Houten op. Dan vindt de eerste editie van het nieuwe lichtkunstfestival VONK er plaats. Van 15 tot en met 23 oktober zijn er tal van (audio)visuele werken te zien van kunstenaars uit de regio en de rest van het land.

Met nu al ruim tweeduizend verkochte kaarten belooft het een drukbezocht debuut te worden. VONK is een initiatief van Aan de Slinger.

De organisatie vond met Fort bij ‘t Hemeltje de perfecte locatie voor VONK. Met binnen donkere gangen en buiten veel groen is het de ideale plek voor de vaak spannende en interactieve licht- en videokunstwerken van de deelnemende artiesten. 

Doordat het fort dichtbij de snelweg ligt en je er gemakkelijk met de fiets kunt komen, is het lichtkunstfestival goed bereikbaar voor iedereen.
Naast het lopen van de kunstroute is het ook mogelijk om een hapje te eten en wat te drinken bij de bar en foodtruck die op het terrein aanwezig zijn. 

Tickets zijn verkrijgbaar in tijdslots die starten tussen 18.00 en 23.00 uur via de website van VONK Festival.

Vanwege het zijn van een evenement met een zogenoemde doorstroomlocatie, is een coronatoegangsbewijs bij VONK niet nodig. Het evenement is ruim opgezet en laat bezoekers per tijdslot naar binnen, zodat er altijd voldoende afstand te waarborgen is.