donderdag, 02 september 2021 17:41

Spaarpaal geopend

Op dinsdag 31 augustus ‘opende’ wethouder Kees van Dalen in het bijzijn van Nicky Sturkenboom en Esmée van Schaik, beiden actief als bestuurslid van de Tour de Schalkwijk, de spaarpaal langs de Provincialeweg in Schalkwijk.

De spaarpaal is een slim initiatief om veilig rijden te bevorderen én te belonen. Automobilisten kunnen door veilig te rijden sparen voor een goed doel. Bij iedere passage van de spaarpaal waarbij men zich aan de snelheid houdt, stort de gemeente een bedrag in de spaarpot. De spaarpaal in Schalkwijk blijft vijf weken hangen. Daarna keert de gemeente het gespaarde bedrag uit aan het gekozen spaardoel. Als spaardoel is door de inwoners van Schalkwijk gekozen voor de activiteiten van de Tour de Schalkwijk.

De spaarpaal is onderdeel van een pakket maatregelen om de verkeersveiligheid op de Provincialeweg te verhogen. Dit naast een aantal aanpassingen aan de weg zelf, die naar verwachting begin 2022 uitgevoerd worden. Voor het plaatsen van de spaarpaal is voor de maand september gekozen omdat dan de vakantie voor de meeste mensen voorbij is en de scholen weer beginnen. Dé tijd dus om extra aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid, in het bijzonder voor de veiligheid van scholieren en overige fietsers.

De spaarpaal is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht en rouleert door de provincie. Met de spaarpaal willen provincie en deelnemende gemeenten de verkeersveiligheid stimuleren. Eerder stond de spaarpaal in De Bilt, Eemnes en Amersfoort. Na Houten verhuist de spaarpaal naar een van de andere gemeenten die bij de provincie Utrecht hun interesse kenbaar hebben gemaakt.