donderdag, 07 oktober 2021 22:29

Eerste gemeentehuis van Houten nagebouwd in LEGO

Het eerste gemeentehuis van Houten uit 1875, dat in schaalmodel is nagebouwd in LEGO, is tot 1 december aanstaande te zien in het huidige gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor. Het miniatuurhuis is een kopie van het pand op de Brink, tegenwoordig Plein, zoals het er 100 jaar geleden uitzag.

Het is gemaakt door Houtenaar Wim Erwich en geplaatst op de huidige straatplattegrond van Het Plein, zodat duidelijk is waar het destijds heeft gestaan.

Vrijdagochtend opende Wethouder Sander Bos de ‘mini-tentoonstelling’ waardoor bezoekers het de komende weken kunnen bekijken. ,,Dit past goed bij het zichtbaar en beleefbaar maken van de streekgeschiedenis en van het cultureel erfgoed in Houten”, zegt wethouder Bos. Wim Erwich zegt dat het een wens van hem was dat dit huis getoond kon worden aan alle inwoners van Houten. ,,Ik ben de gemeente Houten dankbaar dat ze mij deze mogelijkheid geeft.”

 

 

 

 

Naschrift(red.): In de eerste video van Omroep Houten over de geschiedenis van het Plein komt dit oude gemeentehuis ook enkele malen in beeld. Plein afl 1 Ceasar op het Plein