dinsdag, 23 november 2021 20:25

Veevoederfabriek Schalkwijk maakt plaats voor 22 woningen

Wethouder Hilde de Groot en Joost Peereboom van De Bunte Vastgoed hebben afspraken over woningbouw in Schalkwijk ondertekend. De vroegere veevoederfabriek van Van Gorp aan de Pothuizerweg maakt plaats voor 22 woningen.

Buren zijn enthousiast over de plannen.
De Bunte Vastgoed heeft de leegstaande fabriek in Schalkwijk gekocht. Het gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor woningen. In samenspraak met de buren heeft De Bunte een ontwerp gemaakt. Het college van B&W van Houten is het eens met het ontwerp van de inrichting van het terrein. Wethouder Hilde de Groot van Gemeente Houten en Joost Peereboom van De Bunte hebben de afspraken over het plan op 17 november 2021 ondertekend.

Na sloop van de fabriek ontstaat ruimte voor de bouw van 22 woningen. Er komen verschillende soorten woningen: rijwoningen, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. Reacties van buren zijn meegenomen in het plan. De buurt is erg positief over het ontwerp.

Voor het project maken De Bunte en Gemeente Houten een werkplan. De afspraken hoe De Bunte en de gemeente dat willen aanpakken, zijn met de ondertekening vastgelegd. Daarmee is de eerste stap gezet naar mooie, nieuwe woningen. De woningen zijn in 2024 klaar.