vrijdag, 26 april 2013 14:22

Houten heeft sterkste economie van Utrecht

Houten doet het nog steeds goed op economisch gebied. In het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier eindigt Houten, net als vorig jaar, als zesde op de ranglijst van sterkste economische gemeenten van Nederland.

Compliment voor vestigingsklimaat

Wethouder Economische zaken Herman Geerdes: ‘Ik ben er trots op dat Houten, ondanks de crisis, weer een plek heeft veroverd in de Top 10 van toplocaties in Nederland. Houten wil aantrekkelijk blijven voor ondernemers en werkt hier hard aan. Onze kantorenlocaties en bedrijventerreinenhebben een goede bereikbaarheid en een hoge ruimtelijke kwaliteit. Daarnaast vinden we maatwerk belangrijk. De top 10-notering is een compliment voor ons vestigingsklimaat. We nodigen ondernemers graag uit om zich in Houten te vestigen.’

Houten bovenaan in provincie Utrecht

De lijst van Elsevier is gebaseerd op ruim veertig indicatoren, bijvoorbeeld het aantal arbeidsplaatsen, de groei van het aantal arbeidsplaatsen, het opleidingsniveau van de beroepsbevolking en de groei en bezettingsgraad van bedrijventerreinen en kantoorruimte. Aan de hand van deze indicatoren worden de economische structuur en economische groei van een gemeente beoordeeld. De gemeenten Haarlemmermeer, Zwolle en Eindhoven eindigden in de top 3. Binnen de provincie Utrecht heeft Houten voor het vijfde jaar achtereen de koppositie. Ook buurgemeente Utrecht eindigde in de top 10, op de 8e plaats. Meer over het onderzoek leest u op de website van Elsevier.

Authors: Gemeente Houten

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1695/