donderdag, 06 juni 2013 16:30

GroenLinks reikt Groene Lintjes uit

 

GroenLinks Houten reikte op Wereldmilieudag 5 juni twee Groene Lintjes uit. Daarmee zette zij personen en instanties in het zonnetje die de groene idealen op hun eigen manier waarmaken in de gemeente Houten.

In de categorie ‘Duurzaam’ won Wilko Kistemaker van Groen Zonnig Houten, in de categorie ‘Sociaal’ Anne Vaartjes en Joost van Kleef van Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons.

Wilko Kistemaker zet zich met Groen Zonnig Houten in om met heldere en duidelijke informatie zoveel mogelijk daken te voorzien van zonnepanelen en levert daarmee een bijdrage aan een schoner milieu en onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Anne Vaartjes en Joost van Kleef zetten zich in om sport, in dit geval honkbal, bereikbaar te maken voor mensen met een beperking en schromen niet daar ook anderen voor in te schakelen, getuige de succesvolle G-Honkbaldag in maart.

GroenLinks ontving bijna twintig reacties op haar oproep voor nominaties. Vijf daarvan gingen door naar de publieksverkiezing, waarin bijna 1700 mensen hun stem uitbrachten. Interim-voorzitter Anouk Siegenbeek van Heukelom is blij met dat resultaat:

Wat mooi om te zien hoeveel mensen door hun naasten, buren of collega’s gezien worden als een bron van inspiratie voor een duurzamer, groenere en socialere gemeente. Omdat we duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid even belangrijk vinden, we heten niet voor niks GroenLinks, delen we vandaag twee groene lintjes uit.

De andere genomineerden waren Lars Hessing van Eco-Move, Peter de Rooy van De Rooy Transport en Jacqueline Theunissen van de Milieu Werkgroep Houten en het Repair Café.

GroenLinks is van plan de Groene Lintjes volgend jaar weer uit te reiken: een goede reden om nu alvast na te denken over inspirerende kandidaten! Mail uw suggesties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..