woensdag, 03 juli 2013 07:06

Burgemeester Wouter de Jong: ‘Houten heeft mijn hart’

Vanaf vandaag heeft de gemeente Houten een nieuwe burgemeester: Wouter de Jong. In zijn speech tijdens de buitengewone raadsvergadering benadrukte De Jong (53) vanmiddag zijn verbondenheid met Houten. ‘Houten heeft mijn hart’, aldus de burgemeester.

‘In de ruim twintig jaar dat ik in Houten woon, heb ik er een grote binding mee ontwikkeld.’ De Jong sprak over het grote belang dat hij hecht aan de verbondenheid tussen bestuur en burgers. Ook wees hij op de waarden van goed bestuur – volgens hem een noodzakelijke randvoorwaarde voor een bloeiende samenleving.

Nieuwe rol

Foto van burgemeester De JongTussen 2002 en 2008 was De Jong wethouder in de gemeente Houten. In zijn nieuwe rol als burgemeester is hij van plan de komende maanden in Houten veel mensen en instanties te bezoeken en met hen in gesprek te gaan. ‘Zodat de blinde vlekken die ik ongetwijfeld heb, worden ingekleurd en ik een goed en compleet beeld krijg van alles wat er in Houten speelt en leeft.’ Lees hier de installatiespeech in zijn geheel