donderdag, 11 juli 2013 09:18

Komt u ook de lopers van de fakkelestafette aanmoedigen?

In aanloop naar het European Youth Olympic Festival (EYOF) 2013 wordt het evenementenprogramma Achmea High Five Challenge georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van de High five Challenge is de fakkelestafette.

Voorafgaand aan EYOF Utrecht 2013 trekt de Olympische vlam vier dagen door stad en regio Utrecht. De finish van de fakkelestafette luidt de start in van de openingsceremonie van EYOF Utrecht 2013.

Route fakkelestafette

Zaterdag 13 juli komt de fakkelestafette van 12.45 tot 15.30 uur door Schalkwijk en Houten. De fakkeldragers komen vanuit Nieuwegein, door Schalkwijk, Castellum, De Molen, Het Rond, Kooikerspad, Akkers, Kruisboog, de Tuinen, de Meren, Oostrumsdijkje richting Bunnik. De exacte route en globale tijden vindt u op http://www.sportpunthouten.nl/385-route-fakkelestafette-13-juli

Naast een aantal bekende sporters en andere belangrijke sleutelfiguren uit Houten, loopt ook Herman Geerdes ( wethouder sport) met de fakkel door Houten.

Sportpunt Houten en de gemeente willen deze bijzondere gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan en roepen iedereen op deze dag alvast in de agenda te reserveren. De fanfare St. Caecilia zal in Schalkwijk zorgen voor de muziek. Bij winkelcentrum Castellum kunnen de kinderen zich uitleven op een springkussen en op Het Rond zullen er diverse sportactiviteiten plaatsvinden. Om extra aandacht te vestigen op deze fakkelestafette en de lopers aan te moedigen worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd. Kortom het moet een feestelijke dag worden!