woensdag, 15 januari 2014 08:54

VVV-informatiepunt geopend op Fort Vechten

Op 9 januari is op Fort Vechten een VVV-informatiepunt geopend. Het gaat om een VVV-i zuil die via touch screen informatie beschikbaar maakt over uiteenlopende toeristische en recreatieve activiteiten in de Kromme Rijnstreek. De informatiezuil staat bij de receptie in Loods Y op Fort Vechten.

Ad Punt, directeur van Nieuwland die Fort bij Vechten exploiteert, zei dat deze VVV functie heel goed past op Fort Vechten. Hij ziet het als een goede aanvulling. In loods Y wordt al informatie verstrekt door medewerkers van het Fort en museum. Samen met de verkoop van streekproducten, VVV-bonnen, fiets-en wandelkaarten ontstaat er zo een mooi geheel, aldus Punt.

Wijnand Eissens, voorzitter van VVV Kromme Rijnstreek, kreeg hierna het woord en hij legde uit waarom hij zo blij is met de keuze van deze locatie. Fort bij Vechten ligt namelijk in de driehoek waar de meeste toeristen komen ' het gebied bij Amelisweerd, Rhijnauwen en Vechten. Verder is het de verwachting dat het Waterliniemuseum in de toekomst een groot bereik krijgt, met wellicht 100.000 bezoekers per jaar. Enorme plus is verder dat er in loods Y al deskundige receptiemedewerkers aanwezig zijn. De uitstraling van het gebouw noemde Eissens ook erg goed: "Dus wij als VVV zijn er blij mee!"

De VVV heeft nu een goede dekking in de Kromme Rijnstreek, met een agentschap in Houten en een vestiging in Wijk bij Duurstede. Ook zijn nieuwe ondernemers lid geworden van de VVV, voor hen volgt er binnenkort een informatiebijeenkomst.

De Bunnikse wethouder Jorrit Eijbersen kreeg vervolgens het woord en zei dat veel Bunnikse ondernemers ervoor zorgen dat de streek tot bloei komt. De wethouder zei geen voorstander te zijn van een sturende overheid, wel is het de bedoeling dat ondernemers in de streek door de gemeente zo goed als mogelijk worden geholpen. Eijbersen verheugde zich enorm over het gegeven dat de gemeente Bunnik, die nu nog over geen enkel museum beschikt, in de loop van 2014 over twee bijzondere musea beschikt, namelijk het MOA op Amelisweerd en het Waterliniemuseum op het Fort.

De aanwezige wethouders Herman Geerdes (Houten), Robert Peek (Wijk bij Duurstede) en Jorrit Eijbersen (Bunnik) ' van de drie gemeenten die het VVVi punt financieel en inhoudelijk ondersteunden - kregen uit handen van Eissens de splinternieuwe Uitgids voor de Kromme Rijnstreek uitgereikt. Dit is een rijk geïllustreerde gids met informatie over wat er in Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede te doen is. De zuil in loods Y bevat soortgelijke informatie over activiteiten op velerlei gebied - vanuit horecabedrijven, solexverhuur, en fiets-en wandelroutes.

Buiten werd er vervolgens door wethouder Eijbersen en voorzitter Eissens een VVV banner geplaatst. Deze vlag wappert zichtbaar als bezoekers vanaf de parkeerplaats aan de Achterdijk, over de brug, via de coupure in de wal, het fort oplopen.

(Bron: 't Groentje, 15 januari 2014, Kuun Jenniskens)