vrijdag, 24 januari 2014 10:07

Val van de muur aan De Slinger

Zaterdag 18 januari hebben de Houtense Helden de muur achter het oude politiebureau aan De Slinger afgebroken. Zo ontstaat er ruimte voor inwoners om iets te ondernemen op De Slinger. Wethouder Herman Geerdes (Centrumontwikkeling) zei trots te zijn op de Houtense Helden. “Zij geven op deze plek concreet vorm aan burgerinitiatief. De gemeente doet hier bewust een stapje terug om Houtenaren de ruimte te geven”. Omroep Houten filmde de ‘Val van de muur’. 

Slingertuin

Als eerste activiteit gaan de Houtense Helden ‘De Slingertuin’ aanleggen. Deze tuin moet De Slinger een stuk aantrekkelijker maken. Ook gaan zij vanaf maart a.s. het beheer doen van het oude politiebureau. De Houtense Helden zijn nu volop in gesprek met initiatiefnemers, die hierin aan de slag willen.

Stap voor  stap naar een levendig centrumgebied

Er waren al plannen voor De Slinger in voorbereiding. De slechte situatie op de vastgoedmarkt en de bezuinigingen gooiden helaas roet in de ontwikkeling. Het gemeentebestuur koos daarom voor een gefaseerde aanpak, onder het motto ‘liever later goed, dan nu matig’. Dus eerst woningbouw bij de Regenbooglocatie en later een cultuurplein op De Slinger. Daarnaast blijft de gemeente werken aan structurele invulling van het hele gebied De Slinger. Ondertussen krijgen inwoners via de Houtense Helden de ruimte voor meer reuring aan De Slinger. 

Nieuwe manier van ontwikkelen

De aanpak van de ontwikkeling op De Slinger is anders dan we tot nu toe in Houten gewend zijn. Er is geen blauwdruk voor de toekomst. Daarom staan de planning en de uitkomst niet vast. Het eindresultaat gaat stap voor stap ontstaan door de inbreng van inwoners, organisaties, investeerders en de gemeente. Wilt u zelf iets ondernemen aan de Slinger?
Neem dan contact op met:
Coöperatie Houtense Helden
Peter Hoogeveen 06 53 48 53 47 of
Arjen Berendse 06 54340763 Meer weten over de ontwikkelingen in het Slingergebied?
Lees dan de folder over De Slinger. Of bel met de heer Pim de Moed, (030)  63 92 611.