zaterdag, 14 juni 2014 12:10

"Blijven we een fatsoenlijk land?"

Op donderdagavond 19 juni gaan schrijvers en bestuurders in discussie over de komende veranderingen in de zorg en de nieuwe taken die de gemeenten daarin krijgen.
Aanleiding is het onlangs verschenen boek "Blijven we een fatsoenlijk land?" van o.a. Nicole Teeuwen, tot voor kort wethouder in Houten. In het boek staat de decentralisatie van onze verzorgingsstaat centraal: één van de grootste operaties sinds de Tweede Wereldoorlog. Grote delen van de zorg worden overgedragen naar de gemeente. Dit kan leiden tot mogelijke verschillen tussen gemeenten. Is dat acceptabel? Kan de gemeente überhaupt de uitvoering van de verzorgingsstaat aan? En wat betekent dit voor mensen die zorg nodig hebben? Kunnen we wel nog meer vragen van kinderen die zorgen voor hun ouders? Dit alles vraagt om een stevig debat!

Onder leiding van Hans van Zijst gaan Birgitte van der Burg (lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD) en Ruben Wenselaar (vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis) en Hans Adriani (wethouder PvdA Nieuwegein) met elkaar in debat. Het debat wordt voorafgegaan door een inleiding over het boek door Nicole Teeuwen en haar coauteurs Mary van den Wijngaart en Hans Moors.
Het boek "Blijven we een fatsoenlijk land?" wordt op deze avond aangeboden aan de Houtense wethouder voor welzijn en volksgezondheid Jocko Rensen.
Bent u ook benieuwd of we een fatsoenlijk land blijven? U bent van harte welkom om dit debat bij te wonen. De avond is gratis toegankelijk en vindt plaats op donderdag 19 juni vanaf 19.30 uur in wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten.
Aanmelden is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met 'van Houten&co' tel: 030  7001 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..