maandag, 23 juni 2014 13:20

Nieuw asfalt Tiellandtspad

Van maandag 30 juni tot en met vrijdag 11 juli wordt er gewerkt aan het Tiellandtspad. Het gaat om het gedeelte tussen de (brom)fietsdrempel bij de school Wereldwijs en de fietsoversteek Florijnslag-Romeinenpoort, bij de Montessorischool. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het gehele asfalt, inclusief de fundering.

Bomen

In de fundering van het fietspad zitten boomwortels. Om ook voor de toekomst de veiligheid te kunnen waarborgen is de gemeente van plan om een aantal bomen langs het Tiellandtspad om en om te verwijderen. Hierdoor krijgen de bomen die blijven staan meer ruimte om te groeien. Ook worden er wortelschermen geplaatst om toekomstige problemen voor te zijn. De bomen die blijven staan worden gesnoeid. Daardoor komt er weer evenwicht tussen de bomenwortels en de kruin. Op de tekeningen kunt u zien welke bomen de gemeente wil gaan verwijderen. Het effect van de verwijdering van bomen kunt al zien op het gedeelte van het Tiellandtspad ter hoogte van Duitslag 81 t/m 105. Op deze locatie zijn een aantal jaren geleden de bomen om en om weggehaald.Kijk voor omleidingsroutes en situatietekeningen van te verwijderen bomen op www.houten.nl/werkenaandeweg.

Bereikbaarheid woningen

De omliggende woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De gemeente plaatst schrikhekken half op de voetpaden zodat bewoners zo weining mogelijk hinder ondervinden van doorgaand brom- en fietsverkeer. De omleiding wordt met borden aangegeven. Wij adviseren iedereen om op de dag dat er daadwerkelijk geasfalteerd wordt, niet over het werkvlak te lopen. Houd ook uw huisdieren binnen. De lijmstof die wordt gebruikt bij het asfalteren kan schade veroorzaken aan schoeisel, vloerbedekking en de poten van uw huisdier.HulpdienstenDe hulpdiensten zijn geïnformeerd over de geplande werkzaamheden en worden tijdens incidenten of calamiteiten toegelaten binnen het werkvak.

Vragen

Heeft u vragen over de bereikbaarheid van uw woning, de planning of de uitvoering? Neem dan contact op met Peter Brand (uitvoerder van aannemersbedrijf Versluys via 06 12021894).Martin Rakk├ę is tijdens de uitvoering toezichthouder namens de gemeente en het dagelijks aanspreekpunt voor bewoners. Heeft u vragen? Neem dan contact op via (030) 63 92 611 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..