dinsdag, 17 juni 2014 17:00

Bericht van Waaks!

De politie geeft van tijd tot tijd een bericht uit over het aantal inbraken en autokraken in Houten. De laatste tijd gaat het goed in Houten met het aantal woninginbraken, maar dat waakzaamheid geboden is. Wij willen u deze boodschap van de politie Houten niet ontzeggen.

Beste Waaks deelnemers,

Hier is weer het actuele rapport van waaks en stuur ik jullie de meest recente overzichtskaarten.

upload.20140616.214745upload.20140616.214731

Inbraken in auto's Inbraken in woningen

Zoals jullie kunnen zien gaat het de laatste tijd goed in Houten met de woninginbraken. Bij de inbraken die nog plaatsvinden, merken wij helaas nog te vaak op dat mensen niet oplettend genoeg zijn. Wij zien nog regelmatig dat mensen ramen of deuren open laten, vooral wanneer het weer wat beter wordt. Tevens zijn er inbraken waarbij men te maken had met insluipers en gelegenheidsdieven. De inbrekers krijgen gelegenheid, doordat mensen in hun tuin zitten en daarbij geen zicht hebben op hun woning. Een openstaand raam dat toegang geeft tot de woning is voldoende om binnen 30 seconden uw waardevolle spullen kwijt te raken.

Wij merken helaas nog te vaak dat waardevolle spullen zoals laptops, tablets en portemonnees zichtbaar in de woning liggen. De zomervakantie staat weer voor de deur en dat staat bekend om een toename van het aantal inbraken...

- wees alert en zorg voor sociale controle in de buurt
- wees terughoudend met berichten op social media
- zorg ervoor dat uw huis er bewoond uitziet
- laat ten tijde van uw vakantie iemand in uw woning verblijven. (neefjes, nichtjes etc)

Ook de auto-inbraken blijven een aandachtspunt. De meeste auto-inbraken vinden momenteel plaats op de openbare parkeerterreinen zoals de carpool op De Staart en het evenementenparkeerterrein aan de Meidoornkade. Ook hier merken wij helaas nog te vaak dat mensen waardevolle spullen zichtbaar in de auto hebben liggen. Een ingeslagen ruit en een slecht humeur, zijn de gevolgen waar niemand op zit te wachten.

Met vriendelijke groet,
Politie Houten