woensdag, 09 juli 2014 12:49

Alle Kampioenen van Houten

20 sportkampioenen uit Houten en omgeving konden vrijdag 4 juli nogmaals van het kampioenschap genieten tijdens het Kampioenenbal.

De avond begon met een Kampioenenparade die vertrok vanaf het Theater aan de Slinger. Onder begeleiding van de sambaband Madeira en de vrijwillige inzet van vier verkeersregelaars, liep de stoet langs het Gemeentehuis, om het Stadsstrand heen, om vervolgens via de winklstraten weer terug te keren op het Stadsstrand. Daar stond de wethouder van Sport Kees van Dalen de kampioenen enthousiast op te wachten.

Nadat iedereen onder luid gejuich zijn plekje had ingenomen op het strand, werd de huldiging afgetrapt door Jolijn Hoek-van de Giessen, organisator van het Kampioenenbal en werkzaam bij Sportpunt Houten. Na het formele deel was afgesloten werden de kampioenen om beurten het podium opgeroepen. Uit handen van de wethouder, Kees van Dalen ontving iedereen een medialle en Annemarie van Deelen, medewerker bij Sportpunt Houten, mocht de oorkondes uitdelen. Voor tijdens en na de huldingen werd het publiek getrakteerd door demonstraties van Volleybalvereniging VV Taurus en op Capoeira van Casca Dura.

De Kampioenen Iedereen kon zijn kampioen aanmelden via een speciale website. Hieronder volgen de aanmeldingen en de bijbehorende prestaties.

1.    Victum/Warchild F1 (geen info)
2.    Victum/Warchild F3 (geen info)
3.    FC Delta Sports F4 Het kampioenschap werd beslist in een directe confrontatie met de #2, Odijk F1. Een gelijkspel was voldoende, waarbij het beslissende doelpunt gemaakt werd uit een ingestudeerde hoekschop.
4.    FC Delta Sports E9 Ongeslagen kampioen geworden.
5.    FC Delta Sports E8 De E8 is met 27 punten uit 10 overtuigend voorjaarskampioen geworden! Voor dit team al de tweede keer in hun bestaan; in 2012 werden ze ook al eens kampioen als F8.
6.    Taurus N6 1 De meiden hebben dit seizoen hun laatste jaar in de mini's afgesloten met deelname aan een internationaal toernooi, open clubkampioenschappen en kampioen worden in de poule.
7.    BV Houten J7 Voor het tweede jaar achter elkaar wordt dit team kampioen. Vorig jaar in U11 en nu in U13. Daarnaast zijn ze in maart ook nog regiokampioen geworden en spelen ze eind juni het NK voor jeugdteams!
8.    BV Houten J2 Behalen op de laatste dag van de competitie pas het kampioenschap binnen omdat ze 1 winstpartij meer hebben dan de nummer 2 op de ranglijst
9.    BV Houten J1 (Geen parade) Slecht 1 wedstrijd gelijk gespeeld, de rest allemaal gewonnen.
10.    FC Delta G-team Special OLYMPICS 2014 Heerenveen. Een toernooi Van 2 dagen waar ze kampioen zijn geworden en goud hebben gehaald.
11.    HC Houten MD2 Dit team werd als eerste team van HC Houten kampioen, heel vroeg in het seizoen dus. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen en hebben een doelsaldo van +51. De topscorer (Dagmar) heeft 30 doelpunten gemaakt en de keepster (Daphne) heeft er maar 9 doorgelaten. Het is een super gezellig en fanatiek team.
12.    Kimberley van Engelen – Zilfia’s Hoeve- 26 juli 2013 - Springen paarden regiokampioen klasse L met haar paard Chapeau.- 1 maart 2014 - Springen paarden regiokampioen klasse L met haar paard Belle Chance.- 29 maart 2014 - Springen paarden Nederlands kampioen klasse L met haar paard Belle Chance
13.    Go Swim U13A O13A is ongeslagen kampioen geworden. Een super prestatie!
14.    Go Swim U15 GoSwim is met grote overmacht kampioen geworden in de jeugd waterpolo competitie! Met maar 1 verloren wedstrijd heeft het team, dat 2 jaar geleden bij O13 ook kampioen werd, weer laten zien dat ze een ijzersterke combinatie zijn.
15.    Judovereniging Groot Houten <15 jr Dit team is derde geworden van district Midden Nederland. Door een blessure moesten de 4 judoka’s (normaal 5 teamleden) Ruben, Goos, Menno en Aron het doen voor Groot Houten. Ze hebben in de poule nog overtuigend gewonnen van de latere kampioen
16.    SV Houten D2 Deze 14 eerste jaars D-pupillen zijn in december 2013 kampioen geworden in hun eerste jaars-poule. In het voorjaar van 2014 zijn de kampioenen ingedeeld in een sterke poule met de kampioenen van de andere poules. Alle wedstrijden waren spannend! Uiteindelijk werd er op 28 mei jl, in Houten, enorm hard gestreden voor het kampioenschap tegen de toenmalige nr 1. Pas drie minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde de D2 het beslissende doelpunt. Dit had best iets eerder gemogen, jongens, de spanning op de tribune was enorm... De club is enorm trots op de jongens!
17.    SV Houten MD1 Super leuk, goed voetballend team.2x in 1seizoen kampioenen. Super gezellig team met goede en minder goede speelsters, werken heel hard voor elkaar, altijd een gezellige derde helft onder de douche. Prestaties super dit jaar, zowel in de voorjaars als najaars competitie als eerste geëindigd. een foto in de krant het niet gehaald, dus hoop nu op een extra beloning, hebben deze kanjers wel verdiend!
18.    BV Houten Houten 1 (recreanten)Alle wedstrijden gewonnen en slechts 5 van de in totaal 64 partijen verloren.
19.    Taurus Heren 4 Taurus timmert aan de weg en niet alleen speelt het 1e herenteam eredivisie volleybal ook de teams daaronder zijn druk bezig om te vernieuwen en een goede aansluiting te krijgen met de top.Dit betekende voor afgelopen seizoen dat de spelers van heren 4  een mix waren van ervaren spelers en doorstroom vanuit de ( talentvolle) jeugdspelers. Met inzet en passie is er gestreden voor het kampioenschap waarin ontwikkeling als team , maar ook als individu, aan de voet heeft gestaan voor deze prestatie.
20.    FC Delta Sports 8 (zaalvoetbal – vriendenteam) Deze 8 spelers zijn al meer dan 10 jaar bij elkaar ( sinds aanvang middelbare school, intussen allemaal studerend of werkend door heel Nederland, komen ze toch iedere week bij elkaar voor een zaalvoetbalwedstrijd. Na drie jaar 2e te zijn geworden, nu eindelijk eerste!!

Lees meer http://www.sportpunthouten.nl/sporten/events/kampioenenbal/alle-kampioenen