zondag, 06 juli 2014 10:49

Vijf Houtense Floorballspelers in Jong Oranje

‘De Houtense floorballers in Jong Oranje: Tristan Schut, Justin Lie Kamp Ping, Rinze Custers,  Jorrit Koerts en Wessel Custers. Met veel enthousiasme en ambitie zijn de jongens volop in  training voor hun internationale wedstrijden. ‘De Houtense floorballers in Jong Oranje: Tristan Schut, Justin Lie Kamp Ping, Rinze Custers, Jorrit Koerts en Wessel Custers. Met veel enthousiasme en ambitie zijn de jongens volop in training voor hun internationale wedstrijden.

Wie droomt er niet van om met zijn favoriete sport voor Nederland uit te komen? Deze droom is voor 5 Houtense jongens werkelijkheid geworden. Zij zijn geselecteerd voor het floorballteam van Jong Oranje. Justin, Rinze en Jorrit in U15 (onder de 15 jaar) en Tristan en Wessel in het U19 -team (onder de 19 jaar). De jongens zijn nu volop in training voor hun internationale wedstrijden.

Training van Zweedse toptrainers

De jongens van U15 hebben onlangs een vijfdaags trainingskamp in Zweden gevolgd. In Zweden is floorball (innebandy, unihockey) namelijk volkssport nummer 1. Ze kregen les van toptrainers van het Zweedse nationale team. De U19-jongens speelden enkele weken geleden hun eerste interland tegen Duitsland. Met veel enthousiasme en ambitie keerden de jongens weer terug naar Houten.
Komend jaar wordt ook een meisjesteam voor Jong Oranje geselecteerd. Daarbij bestaat ook een kans dat Houtense meiden tot de selectie gaan horen.  

HFC Heroes

In Houten kun je deze uitdagende teamsport spelen bij HFC Heroes. Floorball is een intensieve en snelle sport die veel lijkt op ijshockey. Je speelt het in een sporthal met een kunststofstick en een lichte plastic bal met gaten. Om het veld staat een boarding. HFC Heroes biedt trainingen op alle niveaus voor jong en oud op maandag en vrijdag in sporthal De Molenwiek. Meer informatie vind je op www.hfc-heroes.nl of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..