zondag, 15 februari 2015 13:26

Omwonenden Regenboogschool kiezen favoriete bouwplan

De direct omwonenden van de voormalige Regenboogschool kiezen binnenkort welk nieuwbouwplan wordt gebouwd op De Slinger-West. De aanpak van de ontwikkeling op deze plek is anders en nieuw voor Houten.

De gemeente heeft tien ontwikkelaars uitgedaagd om met plannen te komen, die op steun van omwonenden en toekomstige bewoners kunnen rekenen. Er bleven drie plannen over die als beste uit de eerste selectieronde kwamen. Helaas is één plan afgevallen door een faillissement van de ontwikkelaar. De andere ontwikkelaars, MBB Ontwikkeling en Kalliste Woningbouwbouwontwikkeling, zijn nu bezig om hun plannen verder uit te werken. Daarvoor zijn ze druk in gesprek met omwonenden. Zij willen op deze manier maximaal steun vinden voor hun plan.

Uitslag op 26 maart

In maart zijn de direct omwonenden aan zet om via een enquête aan te geven welk plan ze het beste vinden. Het plan met de meeste stemmen wint. De ontwikkelaar met het winnende plan mag dit bouwen.

Op 26 maart wordt de uitslag van de enquête bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in College De Heemlanden om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer weten over de aanpak en plannen voor De Slinger-West? Kijk dan bij de projectpagina over De Slinger