donderdag, 19 februari 2015 10:25

Bedrijfskavels direct beschikbaar op Werklandschap Meerpaal in Houten

Houten beschikt weer over een nieuwe, direct uitgeefbare werklocatie. Bedrijven kunnen zich sinds kort vestigen op het nieuwe bedrijventerrein in het gebied Sport- en werklandschap Meerpaal.

Tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het bestaande bedrijventerrein De Meerpaal ligt tien hectare grond klaar voor uitgifte. Het Sport- en werklandschap Meerpaal is een multifunctioneel gebied met de functies sport, natuur, werk en recreatie. In het gebied, dat uit weilanden en natuur bestaat, is in 2012 het sportgebied als eerste in gebruik genomen.

Waarom Houten?

Al jaren scoort de gemeente Houten hoog in landelijke en regionale onderzoeken naar het vestigingsklimaat en de kwaliteit van bedrijven en kantoren. 'Dat komt onder andere door ons klantgerichte vestigingsbeleid. We komen zoveel mogelijk tegemoet aan de individuele wensen van de ondernemers', zegt wethouder Herman Geerdes van Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening. 'Ook zorgen we ervoor dat onze bedrijventerreinen kwaliteit uitstralen, vooral door de architectuur van de panden. Een ander pluspunt is dat Houten heel centraal ligt, dichtbij het Utrecht Science Park en de binnenstad van Utrecht.' Inmiddels telt Houten ruim 3.800 bedrijven uit alle sectoren van de economie.

Woonklimaat

Behalve om er te werken, is Houten ook een aantrekkelijke gemeente om te wonen. De relatief jonge gemeente is uitgegroeid tot een moderne stad met bijna 50.000 inwoners. Houten biedt voorzieningen als een zakenhotel, een theater, een bioscoop, uitgebreide sportmogelijkheden en er is veel natuur met volop recreatiegelegenheden.

Beschikbare kavels

De kavelgrootte en indeling in het Werklandschap Meerpaal zijn flexibel. Per bedrijf wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt. Er zijn vestigingsmogelijkheden voor productiebedrijven, groothandel, lichte industrie, bouwnijverheid en (logistieke) dienstverleners. In de ontwerpfase van de bedrijfspanden wordt extra aandacht besteed aan duurzaamheid op het gebied van situering, vormgeving, materialisering en gebruik.

Goede bereikbaarheid

Het Sport & werklandschap Meerpaal is zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Het gebied ligt in de directe nabijheid van de A27 en is snel te bereiken vanaf de A12. Houten ligt direct aan de spoorlijn Utrecht - Den Bosch en is vanaf het station per bus bereikbaar via het bestaande bedrijventerrein De Meerpaal. Ook is het werklandschap bereikbaar via het uitgebreide fietspadennetwerk in de gemeente.

Sportlandschap

Het nieuwe werklandschap grenst aan het bestaande sportlandschap dat in 2012 in gebruik is genomen. In het sportgebied zijn velden aangelegd voor hockey en hand-, honk- en softbal. Centraal ligt het multifunctionele clubgebouw waarin de sportverenigingen zijn gehuisvest. Hierin zijn ook andere sport-gerelateerde functies aanwezig zoals fysiotherapie.

Natuur- en recreatiegebied

In de toekomst komen in het Sport & werklandschap Meerpaal mogelijkheden voor nieuwe natuur- en recreatievoorzieningen. Daarbij is ook plaats voor sporten zoals hardlopen en schaatsen.

Interesse in een kavel of andere vragen?

Heeft u vragen over het Werklandschap Meerpaal of wilt u een oriƫnterend gesprek over de aankoop van een bedrijfskavel? Neem dan contact op met Martijn Schot via (030) 639 2 660, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Fred van de Water via (030) 639 28 48, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook www.houten.nl/ondernemersloket.