dinsdag, 12 mei 2015 14:06

Specialisten verwijderen asbest na brand Utrechtseweg

Een gespecialiseerd bedrijf begint maandag met het verwijderen van het asbest dat is vrijgekomen bij de brand in een bedrijfsloods aan de Utrechtseweg op 5 mei.

In eerste instantie wordt het asbest opgeruimd dat is terechtgekomen op het terrein van het bedrijf en omliggend gebied. Dit zal naar verwachting vijf werkdagen in beslag nemen. Daarna wordt de afgebrande loods zelf ontdaan van asbest en worden de overblijfselen van het gebouw gesloopt.

De brand brak op 5 mei omstreeks 18.00 uur uit. Rond 20.30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Het vuur veroorzaakte grote rookwolken die in de wijde omgeving te zien waren. Op de A27 gold tijdelijk een verlaagde maximum snelheid.

Politie zoekt getuigen

Voor het onderzoek naar de oorzaak van de brand is de politie op zoek naar getuigen die foto’s en filmpjes gemaakt hebben. Alle foto’s en filmpjes van de situatie in de omgeving van het bedrijfspand, die zijn genomen op 5 mei tussen 16.00 en 18.30 uur, kunnen van belang zijn voor het politieonderzoek. Uploaden van beeldmateriaal kan via de website van de politie.

Heeft u geen foto- en/of filmmateriaal van de brand, maar bent u wel getuige geweest van bijzonderheden of heeft u informatie over de brand, dan kunt u zich melden via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.