zondag, 25 oktober 2015 08:12

HoutenInwonersPlatform in de maak


Een nieuw initiatief in Houten: de website http://www.HoutenInwonersPlatform.nl is in de maak. Deze website is een initiatief van een aantal inwoners van Houten, onder andere Olga Boogaers (Transition Town Houten) en Hendrik-Jaap Batenburg (Houten Kantelt).

Zij vertellen waarom de website er komt: “Wij vinden het belangrijk dat inwoners van gemeente Houten elkaar op een makkelijke en toegankelijke manier kunnen vinden. We kwamen op het idee doordat Hendrik-Jaap een duurzaamheidcafé wilde organiseren, maar niet wist van het bestaan van TTheecafé dat Transition Town Houten regelmatig organiseert. Gelukkig wees Wout Schut van de KrachtFabriek hem hierop, maar het idee van een digitale ontmoetingsplek was geboren.”

“Het is de bedoeling dat de website HoutenInwonersPlatform.nl (afgekort HIP) een digitale plek wordt waar inwoners elkaars initiatieven kunnen vinden,” vertelt Olga Boogaers. “En op die manier kunnen leren van elkaar of gewoon aansluiting zoeken bij een bestaande groep,” vult Hendrik-Jaap Batenburg aan. “Duurzame en sociale activiteiten staan voorop. En we gaan ervoor dat alle inwonersinitiatieven op de website vermeld staan. Uiteraard is dat voor iedereen kosteloos. Wij doen dit allemaal vrijwillig, omdat we vinden dat Houten een nog mooiere plek kan worden om te wonen als we elkaar ook makkelijk digitaal kunnen vinden.”

Om dat voor elkaar te krijgen, gaat een belteam de eerstkomende weken alle inwonersinitiatieven in de gemeente Houten benaderen. Wilt u dat uw organisatie ook een plek krijgt en bent u nog niet gebeld? Neemt u dan contact op met Hendrik-Jaap Batenburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 537 00 636.