donderdag, 03 januari 2013 21:23

Raad van State zet vraagtekens bij Rijsbruggerwegtracé

Op 12 maart 2012 heeft Provinciale Staten het besluit genomen om de ontsluiting voor Houten te verbeteren via een aansluiting met de A12. Jarenlang is er door de VVD Houtenvoor deze variant gestreden om de doorstroming voor Houtenaren te verbeteren. Het Rijsbruggerwegtracé werd door de VVD op de kaart gezet als beste alternatief.

In de afgelopen periode is bereikbaarheid niet voor niets één van de speerpunten geweest voor de VVD.

VVD banner

VVD-Houten was dan ook zeer verheugd dat een besluit was genomen over de tweede ontsluitingsweg voor Houten. Dat het ook nog eens de gewenste variant werd, was natuurlijk heel erg mooi. Volgens planning zou er vanaf 2015 van de aansluiting gebruik gemaakt kunnen worden. In deze planning werd al rekening gehouden met het instellen van een beroep bij de Raad van State.

Vorige week werd bij de behandeling van het beroep door de Raad van State duidelijk dat deze vraagtekens zet bij het Rijsbruggerwegtracé. VD is nog steeds van mening dat de aansluiting op de A12 het enige realistische alternatief is voor een betere ontsluiting van Houten en ziet de uitspraak van de Raad van State met veel belangstelling tegemoet.

Indien de Raad van State de bezwaarmakers in het gelijk stelt zal dit zeer veel vertraging opleveren voor het verbeteren van de ontsluiting van Houten.

 

Artikel in 't Groentje

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/52594/