zondag, 06 januari 2013 08:24

Nieuwjaarsontmoeting met nieuwe Houtenaren

Op 5 januari 2013 werd voor de tweede keer een nieuwjaarsbijeenkomst met 'nieuwe Nederlanders' georganiseerd. Ook nu stond de ontmoeting van 'oud' en 'nieuw' centraal.

Er zijn meer dan 100 vluchtelingen/ asielzoekers / immigranten gezinnen in Houten. Mensen uit onder andere Somalie, Congo en Irak, die hier in Houten een nieuw bestaan moeten opbouwen. Met deze bijeenkomst willen de organisatoren bevorderen dat deze nieuwe Houtenaren zich welkom voelen.
Om elkaar op een speelse manier te leren kennen waren er verschillende korte werkvormen. Er was (veel) lekkers te eten uit verschillende culturen. Kinderen gingen aan de slag met knutselen en deden mee bij het maken van muziek. Volwassenen gingen met elkaar in gesprek. Op het eind werd er samen een lied ingestudeerd en moest men een hete steen kwijt zien te raken, die werd doorgegeven.
Het initiatief van vrijwilligers van SPIN (dat helaas is opgeheven) werd ondersteund door de PGH (Protestantse Gemeente Houten) en de Rooms Katholieke parochie. Een bijeenkomst die het waard is een traditie te worden.

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/nieuwjaarsontmoeting-met-nieuwe-houtenaren.html