dinsdag, 15 januari 2013 14:49

Ook in 2013 landelijke subsidie zonnepanelen

Overweegt u zonnepanelen op uw eigen woning te (laten) plaatsen? Ook dit jaar kunt u subsidie aanvragen bij Agentschap NL. 

Zonnepanelen op een dakDe subsidie geldt alleen voor particuliere huiseigenaren, en alleen voor de kosten van het materiaal. Arbeidskosten voor het plaatsen van de panelen komen niet voor subsidie in aanmerking. U moet voor minimaal 600 Wattpiek (ongeveer drie panelen) aan zonnepanelen op uw dak leggen om voor subsidie in aanmerking te komen. Per adres wordt maximaal € 650,- subsidie verstrekt. In 2013 is ruim € 29 miljoen beschikbaar. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Meer informatie over de subsidie en hoe u die kunt aanvragen, vindt u op www.agentschapnl.nl/zonnepanelen. 

Informatieavond zonnepanelen op 17 januari

Op woensdag 17 januari 2013 om 19.30 uur organiseert Groen Zonnig Houten weer een informatiebijeenkomst. Groen Zonnig Houten is een bewonersinitiatief voor de gezamenlijke aanschaf en installatie van zonnepanelen. De gemeente steunt dit initiatief door de raadszaal ter beschikking te stellen. Op 17 januari krijgt u uitleg over zonnepanelen, in het algemeen en het initiatief Groen Zonnig Houten in het bijzonder. Er is veel ruimte voor vragen. Groen Zonnig Houten stelt het op prijs als u zich aanmeldt. Dat kan via de website www.groenzonnighouten.nl of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samen voor een Duurzaam Houten

In 2014 willen we dat 11% van onze energie duurzaam in Houten zelf wordt opgewekt. Onder andere met zonnepanelen. Dit past in ons streven naar een Duurzaam Houten. Ook uw bijdrage is van harte welkom! We horen graag hoe u Houten duurzamer wilt maken. Suggesties en/of vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt contact opnemen met de beleidsmedewerkers duurzaamheid  via het centrale telefoonnummer van de gemeente 030-6392611. Logo Duurzaam Houten