dinsdag, 22 januari 2013 09:00

Profiel nieuwe Burgemeester voor Houten

Op 16 januari is in de raadsvergadering van onze gemeente de profielschets vastgesteld voor een nieuwe Burgemeester. Hierbij de inbreng van onze CDA plaatsvervangend fractievoorzitter John Goes.

Hij voerde het woord aangezien Erik Jan Visser als voorzitter van de vertrouwenscommissie reeds het woord deed namens de vertrouwens commissie.

Voorzitter, commissaris van de koningin, aanwezigen.

De voorliggende profielschets is een degelijk opgesteld document onze dank daarvoor. Het CDA wil hier graag enkele accenten bij plaatsen.

De huidige tijd van crisis en uitdagingen vraagt om een speciaal soort leiderschap wat wij graag van onze Burgemeester zien. Een Burgervader die met een Warm Hart in onze Houtense samenleving participeert, voor mensen in Houten en in de kleine Kernen herkenbaar optreed en de mensen kent in de vele maatschappelijke organisaties die een belangrijke rol vervullen in de Houtense samenleving; zoals daar zijn verenigingen voor sport, cultuur en ondernemers, bonden voor fietsers, ouderen en gehandicapten en de mensen in de verschillende kerkgemeenschappen die Houten rijk is.

Een krachtig persoon die de jongeren begrijpt in het Jonge Houten, maar evenzeer een luisterend oor zal zijn voor de ouderen van Houten.

Een ervaren aansprekende leider die de uitdagingen in het gemeentehuis met een heldere visie coacht en als degelijk bestuurder het College voorzit. Een persoon die bij wisselende samenstellingen verschillende wethouders kan ondersteunen in de taken die ze hebben. een bestuurlijk multi talent die inhoudelijk eventueel een portefeuille kan managen en met stimulerende flair onze Gemeenteraad voorzit.

De profielschets en relevante informatie vind u hier https://www.houten.nl/bestuur-organisatie/houten-zoekt-een-nieuwe-burgemeester/

Read more http://cdahouten.nl/nieuws/profiel-nieuwe-burgemeester-voor-houten