maandag, 20 juni 2016 11:02

Leuke uitvoering zelfgeschreven kindermusical 'Het gebroken amulet'

Leuke uitvoering zelfgeschreven kindermusical Leuke uitvoering zelfgeschreven kindermusical Foto Marco van Strijen

De jonge kinderen van het Houtens Muziek Collectief hadden zondag 19 juni jl. de primeur in de nieuwe Kleine Zaal van De Slinger met de opvoering van de zelfgeschreven kindermusical 'Het gebroken amulet'.

Deze zaal blijkt heel geschikt voor shows die een intiem contact met het publiek vragen. Tegen de fleurige achtergrond van zelfgeschilderde decors reisden groepjes acteurs heen en weer tussen verschillende werelden van natuurelementen. Op zoek naar onderdelen van een amulet hadden zij magische raps verzonnen om de toegangsportalen tot een bloemenwereld, een lavawereld en een waterwereld te kunnen passeren.
De voorstelling bestond uit allerlei door de kinderen zelf bedachte liedjes en dansjes, zoals de mooie waterdans waarvoor de hele groep zich hulde in een podiumbreed meerpersoons golvenkostuum. De tienjarige jongen Emiel Kruit vermaakte de hele zaal bij elke opkomst met zijn komische en extreme rol van de gemene Lecinda de Ville (‘dochter van…’). Uitgedost in roze gebloemde kamerjas bewoog hij zich soepeltjes op onwaarschijnlijk hoge hakschoenen. De andere personages probeerden intussen te voorkomen dat Lecinda dieren te pakken zou krijgen zoals het schattige konijntje Clarice Hansen. Om de verschillende sferen uit te beelden waren grappige, niet alledaagse rollen bedacht, zoals een Watermeester en een vriendelijk Chipje. Remco Wiering had voor zichzelf een creatief kostuum gemaakt met kakende benen geknipt uit chipszakken.
De kinderen speelden met zichtbaar veel plezier en namen tussendoor zelfs nog allerlei organisatorische taken op zich, zoals lotenverkoop in de pauze.
De groep kindermusical onder leiding van Astrid Bleys biedt al meer dan vijftien jaar de mogelijkheid aan kinderen om met zoveel mogelijk zelfwerkzaamheid een eigen voorstelling te ontwerpen. Een team van getalenteerde jongeren is achter de schermen actief om hand- en spandiensten te verrichten en de kinderen te helpen hun eigen ideeën verder vorm te geven. De opzet van deze ‘werkplaats kindermusical’ biedt veelzijdige kinderen de kans zich te ontplooien op zowel kunstzinnig als organisatorisch vlak.
Kinderen die volgend jaar ook mee willen doen kunnen zich opgeven via www.arion-muziek.nl.