donderdag, 31 januari 2013 14:41

Samen naar een veiliger sportklimaat

 Er is de laatste tijd om de haverklap veel commotie vanwege agressie, racisme etc. in het voetbal. Maar ook bij andere sporten gaat het nodige mis. De sportbonden en NOC*NSF hebben een programma opgezet met de titel 'Samen naar een veiliger sportklimaat'.


Het prsamenveilligsportklimaatlogoogramma moet bevorderen dat iedereen op een veilige en plezierige manier kan sporten.

 

Het programma omvat allerlei onderdelen waaronder:

  • een cursus Sportief besturen voor bestuurders van verenigingen (deed ons bestuur al aan mee)
  • een theatervoorstelling Wel winnen hé! (is door een aantal coaches en trainers bezocht in december 2012; zie eventueel dit bericht)
  • een cursus Sportief Coachen (onze vereniging wil daar in 2013 graag aan meedoen met zoveel mogelijk coaches en trainers)
  • een enquete die moet helpen scherp te krijgen wat de grootste problemen in onze sport zijn én moet verhelderen wat juist erg goed gaat (de Houten Dragons hebben op speciaal verzoek van de KNBSB geholpen bij het opstellen van deze enquete).

Het draait nu om die enquete. De KNBSB is natuurlijk ook benieuwd naar de mening van onze leden (en ouders van jeugdleden) over dit onderwerp. Het invullen van de vragenlijst kan online en kost ongeveer 10 minuten. Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

Het onderzoek wordt overigens uitgevoerd door een onafhankelijk bureau: Totta Research. Alle verstrekte informatie wordt vertrouwelijk verwerkt. Medewerking is bovendien anoniem. Je kunt met vragen of opmerkingen over het onderzoek contact opnemen metDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld in dat geval 'KNBSB' in het onderwerp van je bericht.

Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/club-nieuws/256-samen-naar-een-veiliger-sportklimaat