woensdag, 02 november 2016 07:29

Leerlingen Aventurijn ontbijten met collegeleden in gemeentehuis

Onderzoek toont aan dat nog steeds veel kinderen ’s ochtends hun ontbijt overslaan of niet gezond ontbijten. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. Bovendien is het leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren gaan in de week van 7 tot en met 11 november honderdduizenden kinderen in Nederland samen ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt is al dertien jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van ons land. Dit jaar zijn er meer deelnemers dan ooit: 520.000 kinderen van 2.700 basisscholen krijgen een ontbijtje. In Houten hebben burgemeester en wethouders kinderen van basisschool Aventurijn uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. De 46 leerlingen van groep 8 nemen zelf het gezonde schoolontbijt mee. Tijdens de maaltijd kunnen zij op een informele manier met de collegeleden kennismaken. De gemeente betaalt symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan Jantje Beton, dat dit jaar het goede doel is van Het Nationaal Schoolontbijt.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Houten is sinds eind 2014 een JOGG gemeente. JOGG Houten streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De dag starten met een gezond ontbijt hoort hier natuurlijk bij. Om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen, trakteert het college de kinderen op heerlijk, vers en gezond fruit.

Bewegen en gezond eten en drinken is gezond, makkelijk en heel gewoon in Houten!