donderdag, 10 november 2016 13:55

Brandweer maakt kinderen groep 8 vuurwerkwijzer

Basisscholen in de provincie Utrecht kunnen een brandweerman uitnodigen om vuurwerkles aan groep 8 te komen geven. In de les ‘4 Vuurwerk Veilig’ leren de kinderen hoe zij het best met vuurwerk kunnen omgaan.

Veel mensen denken dat alleen illegaal vuurwerk gevaarlijk is. 61% van de ongevallen wordt echter veroorzaakt door legaal vuurwerk. Door kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe ze goed met vuurwerk omgaan, kunnen ze daar de rest van hun leven profijt van hebben.

Investeren in voorkómen van brand

Meer investeren in het voorkómen van brand: dat is de koers die de Nederlandse brandweer is ingeslagen. De jeugd is daarbij de toekomst.

Brandweermensen van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zijn speciaal getraind om de vuurwerklessen te geven. Op verzoek van een school kan de les worden uitgebreid met informatie van Bureau Halt.

Zie voor meer informatie www.vrubrandweer.nl/jeugd/brandveiligheidsles. Vragen aan de brandweer over brandveiligheid in of om huis stelt u via WhatsApp: 06 12 95 85 99, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (088) 878 1000.