maandag, 16 januari 2017 11:08

Gemeente kapt beeldbepalende populier

De grote populier tegenover Kievitweide 32 is dinsdag gekapt omdat de stam aan de onderkant deels verrot was.

Om de circa vijf jaar worden alle bomen in Houten geïnspecteerd op hun veiligheid. Bij deze controle bleek dat de populier een risico vormde vanwege zijn onstabiliteit.

Vervolgens is nader onderzoek uitgevoerd. Dat leidde tot de conclusie dat de boom nog maar een korte toekomstverwachting had. De boom zou in ieder geval op korte termijn drastisch moeten worden gesnoeid waarbij de kroon zou moeten worden geminimaliseerd.

Een dergelijke snoei doet volgens de gemeente geen recht aan het uiterlijk van de boom en daarom is besloten de populier te kappen. Omwonenden hebben hier een brief over gekregen.

Vóór 1 april wordt een nieuwe boom geplant op een paar meter achter de plaats waar de populier stond. Hierdoor heeft de nieuwe boom meer ondergrondse groeiruimte en wordt wortelopdruk voorkomen.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met Henry Blitterswijk via (030) 63 92 611 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.