Koffieplus voor senioren gaat verder!

Na de succesvolle ‘Goede voornemens koffie middag’ begin januari, geeft Sportpunt Houten ook een vervolg aan de Koffieplus voor senioren. Volgende week donderdag 9 maart van 13.00 – 15.00 uur zijn alle senioren uit de gemeente Houten van harte welkom om kennis te maken met Bewegen op Muziek, samen koffie te drinken en in gesprek te gaan met een ervaren fysiotherapeut.

Het is Sportpunt Houten gelukt om een belangrijke moment voor senioren, te weten de Koffieplus, ook in het nieuwe jaar door te laten gaan. De Koffieplus is elke 2e donderdag van de maand en is een moment voor senioren om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met diverse activiteiten uit Houten.

Na de ‘Goede voornemens koffie middag’ waar ruim 50 senioren een kijkje kwamen nemen en vertelden wat ze graag wilden doen op het gebied van sport en bewegen, wordt een veel gehoorde activiteit tijdens de eerste Koffieplus gerealiseerd: Bewegen op Muziek. Een simpele vorm van bewegen, wat ook kan als je minder mobiel bent. Het wordt gecombineerd met gymnastiekoefeningen en lijkt op ‘Nederland in Beweging’.

Om 13.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee, om van 13.15 – 14.00 uur kennis te maken met een les Bewegen op Muziek. Vanaf 14.15 uur zal een ervaren fysiotherapeut van Zorgspectrum meer vertellen over bewegen op hogere leeftijd en krijgt u tips om alledaagse handelingen goed uit te kunnen voeren. Tevens kunt u hier terecht met al uw vragen over bewegen en zorg. Denk aan vragen over bewegen met een specifieke aandoening of vragen over vergoedingen binnen de zorgverzekering.

Data voor de volgende bijeenkomsten van de Koffieplus vindt u op de website www.sportpunthouten.nl. Let op, alleen de volgende Koffieplus staat gepland op dinsdag 11 april met als thema ‘Bewegen in warm water’ bij zwembad de Startsprong. Er gaat gekeken worden of vervoer vanaf bibliotheek Houten Centrum geregeld kan worden. Houdt hiervoor ’t Groentje goed in de gaten.

Heeft u nog vragen dan kunt u deze ten allen tijde stellen aan projectleider Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-23620480.