vrijdag, 09 juni 2017 12:33

Opening Rondje Kunst én Rond Martre

Op zaterdag 17 juni start het jaarlijkse Rondje Kunst. Dit evenement wordt feestelijk geopend door wethouder Michiel van Liere. Rondje Kunst is dé expositie van kunstenaars in de etalages van het Houtense winkelcentrum en is een samenwerking met Educatie aan de Slinger, Kunst om de Hoek en Ars Peintura.

Alle kunstwerken zijn tussen 17 juni en 1 juli te bewonderen in het winkelcentrum. Naast de feestelijke opening van Rondje Kunst, vindt op zaterdag 17 juni ook Rond Martre plaats. Deze laatstgenoemde activiteit is een knipoog naar het Parijse Montmartre. Alle festiviteiten vinden plaats op Het Wed. Hier is tussen 12:00 en 16:00 uur van alles te beleven: er is een muzikant aanwezig die je in de Franse sferen brengt met zijn chansons. Tevens kun je een karikatuur van jezelf laten tekenen.

Dankzij verschillende Houtense kunstenaars is het pleintje op Het Wed omgetoverd zoals in het Parijse Montmartre. Alle kunstenaars hebben een eigen kraam waarin ze hun kunst tentoon stellen, verkopen of een workshop geven. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld deelnemen aan een graffiti workshop waarbij zij hun eigen schilderij gaan maken. De eerste 40 panelen zijn gratis, daarna kan er worden deelgenomen tegen een kleine vergoeding.