zondag, 24 september 2017 10:07

Bijzonder dansproject: "Kom dans met mij de Danzon"

Zin om weer eens lekker te dansen en actief bezig te zijn met leeftijdsgenoten uit de buurt? Dan is er nu een leuke mogelijkheid om het weer eens te proberen met ‘Gouden Dans, u in het theater’. In 15 dansrepetities maken één of twee groepen senioren onder leiding van een choreograaf een korte theatrale dansvoorstelling. De repetities zijn iedere maandagochtend, vanaf 10.00 uur in Theater Aan de Slinger.

De voorstelling, met aansluitend een Danssalon, wordt op zondagmiddag 28 januari 2018 aan publiek gepresenteerd.

Op maandag 23 oktober starten de repetities. Vijf, zes, zeven èn stap, iedere week opnieuw. Het begint voorzichtig, maar al na een paar weken gaat dat een stuk makkelijker. Er wordt ruim drie maanden lang, onder leiding van de enthousiaste choreograaf Ireen Kurvers, gewerkt aan een heuse dansvoorstelling. De voorstelling is geïnspireerd op de Cubaanse Danzon, een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid Amerikaanse muziek. “Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities”, zegt docent Ireen met een brede glimlach. “We proberen de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten.” De huidige danzon wordt nog heel veel gedanst op Cuba, op straat en in salons. Het houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.

 Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met ‘Kom dans met mij de danzon’. Het is niet nodig om goed te kunnen dansen. Mensen die minder vast ter been zijn kunnen ook meedoen.

Praktische informatie

Aanmelden voor de danslessen bij Bea Nederhoff van Cultuur Aan de Slinger.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 06 - 46 16 19 17.
Start lessen: 23 oktober om 10.00 uur. Inloop 09.15 uur met koffie in Theater Aan de Slinger.
Deelname bedraagt € 35,00 per persoon voor 15 repetities en een korte dansvoorstelling.

Meer informatie op www.cultuuraandeslinger.nl en www.goudendans.nl.