woensdag, 13 september 2017 08:55

Spelenderwijsorkest 'Het Muzieklab'!

Kom meespelen in het nieuwe orkest "het Muzieklab". Kennismakingsworkshop tijdens de Open Dag op 26 mei.

Spelenderwijs orkest “Het Muzieklab”

Samen muziek maken, is het leukste wat er is! Je doet ervaring op in samenspel en je komt ook mensen tegen die het net zo leuk vinden als jij!

Daarom willen we een ‘jeugdorkest’ , “Muzieklab” oprichten met orkestleden vanaf groep 8 tot einde middelbare schoolleeftijd waarbij samenspelen het belangrijkste doel is, niet het instuderen van bepaald repertoire.

Waarom het Muzieklab? Omdat elk instrument kan meedoen en omdat jouw mening, jouw smaak meetelt. Bovendien wordt de muziek aangepast aan wat jij kunt! Wat er wordt gespeeld, hangt dus af van wat de aanwezige muzikanten willen en van wat er met de samenstelling van instrumenten mogelijk is. Voor het repertoire wordt geput uit een breed scala van stijlen van ‘pop’, ‘jazz’, ‘klassiek’ en ‘wereldmuziek’. Er kan gekozen worden voor bestaande muziekstukken of voor materiaal voor nieuwe muziekstukken om uit te werken en te spelen en natuurlijk kan er ook geïmproviseerd worden!

Wat moet je kunnen? Je bespeelt een instrument en je oefent daar regelmatig op. Om samen te spelen moet je een basiskennis van ritmes hebben en niet bang zijn voor een noot met een punt er achter (gepuncteerde ritmes) en overbindingen (2 noten die door een boogje met elkaar verbonden zijn) . Ook moet je in toonsoorten met een enkele mol of kruis kunnen spelen.

Welke instrumenten? De muziek wordt zo gemaakt en bewerkt dat het voor iedereen te spelen is, alle instrumenten zijn daarbij welkom. De arrangementen worden op maat van de aanwezige instrumenten gemaakt.

Repetities Een keer per 14 dagen 90 minuten. Lesdag: ons voorstel nu is vrijdagavond 19.00 uur maar als dat je echt niet uitkomt dan horen we graag wat jouw mogelijkheden dan wel zijn.

Workshop ter kennismaking op zaterdag 26 mei tijdens de Open Dag om 14.00 uur in De Slinger 42 op de 3e verdieping boven het Theater.
 Om 14.00 uur geeft dirigent Simon Wienke een workshop waarin je kunt kennismaken met het Muzieklab. Vind je het leuk om samenspeelervaring op te doen maar ook om anderen tegen te komen die het net als jij leuk vinden om samen muziek te maken. Kom dan langs met je instrument. Mocht je nu al weten dat je mee wilt doen met deze workshop stuur dan vast een mail naar ovv leeftijd, instrument en aantal jaren les. Weet je het nu nog niet dan mag je ook gewoon komen binnenvallen!