zondag, 09 september 2018 05:49

Samengestelde gezinnen: van stress naar succes!

René en Annemarie hebben al tien jaar een samengesteld gezin, waarin zij met hun kinderen van alles meegemaakt hebben. Hun ervaringen en deskundigheid zetten zij in om andere stellen met een samengesteld gezin te ondersteunen.

Dit doen zij onder andere door middel van individuele coaching en het organiseren van thema-avonden rondom onderwerpen die in samengestelde gezinnen spelen.

Samen met Cursus&co bieden zij deze serie bijeenkomsten aan.

Op donderdag 20 september staan ‘De uitdagingen van een samengesteld gezin’ centraal. Wat maakt een samengesteld gezin anders dan ‘gewone’ gezinnen? Welke uitdagingen kom je tegen en hoe kun je daar op een positieve manier mee omgaan?

Vervolgens is er op donderdag 18 oktober een avond rondom ‘Loyaliteit’. Als we het hebben over de loyaliteit tussen ouders en kinderen dan zien we dat deze onverbrekelijk is. Dit kan voor spanningen zorgen in een samengesteld gezin. Hoe ga je daar als (stief)ouders mee om?

Het thema op donderdag 15 november is ‘Samengesteld gezin in de praktijk’. In een samengesteld gezin loop je ook tegen allerlei praktische zaken aan, die vaak te maken hebben met de verschillende gezinsculturen of opvoedstijlen. Bijvoorbeeld: hoe organiseren we de kerstdagen en wat en hoe doen we het in de vakanties. Of, de communicatie met de andere biologische ouder verloopt stroef, je vindt het ingewikkeld je stiefkinderen aan te spreken op hun gedrag. Hoe ga je hier op een ontspannen manier mee om, wat kun je accepteren of loslaten en waarover kun je beter goede afspraken met elkaar maken?

Alle thema-avonden vinden plaats in Huis van Houten en zijn van 20.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Cursus&co. Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.