woensdag, 13 september 2017 08:55

Serie Foyerconcerten

Op zondag 31 maart om 15.30 uur kunt u luisteren naar het derde en laatste concert in de serie 'Ontdek 10 topcomponisten' door Trio Aurora.
Ontdek 10 topcomponisten in 3 concerten in de Foyer van Theater Aan de Slinger

Aan de hand van 10 topcomponisten wordt de muziekgeschiedenis van de laatste 3 eeuwen voor het publiek onthuld met muziek, beeldreportages en kernachtige introducties. Drie uitstekende ensembles “vertonen” de muziek van 10 prominente componisten uit achtereenvolgens de 18e, 19e en 20e eeuw van de westerse muziekgeschiedenis. Verspreid over de verschillende landen|culturen in Europa als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Italië, maar ook Rusland en Argentinië. Prachtig repertoire in de sfeervolle laagdrempelige omgeving van de foyer van Theater Aan de Slinger. Zo kun je deze serie concerten kort typeren. Hier krijgen luisteraars, volwassenen en kinderen, bekend met deze muziek of niet, de geoefende luisteraar of het onbeschreven blad, de kans door te dringen in de muziek die gemaakt werd in de 3 laatste eeuwen in de verschillende landen van Europa, aan de hand genomen door “10” topcomponisten.

In dit laatste concert in de serie kunt u luisteren naar Stravinsky, Piazzolla en Prokofjev door Trio Aurora:

Cathrine de Mos-Starberg | dwarsfluit, Amber Hill | fagot, Erzsike Kövy | piano

Is Stravinsky de beroemdste componist van de 20e eeuw? Of toch Piazzolla, die Stravinsky’s muziek bewonderde, maar zelf wereldwijd gevierd is om zijn tango- en filmmuziek? En hoe zit het met Prokofjev, die andere grote Russische componist? Samen met Trio Aurora, een fraaie beeldreportage en kernachtige introducties duiken we in de verbazingwekkende en verrassende muziek van de 20e eeuw.

Locatie: Foyer Theater Aan de Slinger.

Entree exclusief drankje: normaal € 15 | t/m 12 jaar €5. Kaartverkoop via https://www.aandeslinger.nl/programma/theater/gastbespeling/foyerconcert-houtens-muziek-collectief-aurora Aan de zaal: vanaf 14.45 uur.

Vooraf en na afloop is de bar open.