donderdag, 14 maart 2019 10:40

Sokken breien

Op woensdag  3 april van 14 tot 16.30 uur start The Work-Shop de vierweekse cursus sokken breien.Het breien van sokken is helemaal in!

Het vraagt een vaardigheid die je makkelijker aanleert, als je ziet hoe het moet. Anita Onink, expert in sokken breien met de zogenaamde Hollandse hiel, doet het je in deze vierweekse cursus voor en legt het uit.

We beginnen met de boord en het been, in de eerste les. Voor degenen voor wie dit nieuw is, leer je rondbreien met vijf pennen. Dit is het makkelijkste deel. Dan volgt de hiel, wat een speciale techniek vereist. Er komt minderen bij kijken en steken oppakken. De derde les leert Anita je een spie breien en ga je verder met de voet. Je mindert nu steken totdat je er evenveel hebt als op de andere pennen. De laatste les besteden we aan de teen van de sok en het afhechten. Klaar is Kees!

Deze workshop is voor volwassenen, ook mannen, met enige breiervaring. De groep is beperkt tot vijf personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Prijs met vroegboekkorting tot 17 maart € 40, daarna € 45In de prijs inbegrepen zijn alle materialen, schriftelijke instructie en het gebruik van breinaalden. Je mag natuurlijk ook je eigen wol meenemen, geschikt voor breinaald 2,5/3.

The Work-Shop
Spoorhaag 101 | 3995 ED Houten | 061 555 47 45
www.the-work-shop.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.