zondag, 14 april 2019 19:04

Fluit & Kruid zaaien bloemen voor de Koning

De clowns Fluit en Kruid willen graag een bijzonder cadeau aan de koning geven, want hij is bijna jarig! De clowns huppelen langs de velden van Houten, waar de paardebloemen, madeliefjes en het koolzaad in bloei staan.

Plotseling is Fluit verdwenen. Was Kruid zó hard aan het denken dat ze Fluit nu kwijt is? Kruid roept en roept, maar om haar heen blijft het stil. Dan maakt ze van haar handen een verrekijker en speurt langs het hoge gras.

In de verte ziet Kruid iets roods bewegen in het groen. Een vlinder! Die wil ze van dichtbij bekijken. Kruid sluipt er heen. En juist als ze de vlinder wil pakken, komt de vlinder omhoog en kijkt Kruid recht tegen de neus van Fluit aan. Wel alle wiebelbloemen nog aan toe, ben jij het Fluit? Ik dacht dat jij een vlinder was! Fluit en Kruid moeten er hard om lachen.

Fluit laat zien dat ze al een mooi veldboeket heeft geplukt. Het ziet er feestelijk uit met allerlei kleuren. En opeens weten de clowns wat ze gaan geven aan de koning: een zelfgemaakte vlindertuin!

Wil jij ook bloemen zaaien voor de Koning, en wil je zelf ervaren waarom vlinders van bloemen houden? Kom dan woensdag 24 april naar de Rietdijk in Houten.

Voor wie: kinderen van 4 t/m 12 jaar

Datum: woensdag 24 april 2019

Plaats: Rietdijk in Houten

Verzamelen: parkeerplaats bij Duinmeer 2, 3994 HA Houten

Tijd: 15.00 tot 16.30 uur

Kosten: gratis

Informatie: https://www.facebook.com/fluitenk/

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.