zondag, 29 september 2013 12:38

Ken je klassiekers

Docent   Aldo Druyf Docent Aldo Druyf

Ken je klassiekers is een unieke cursus in de klassieke muziek. In korte tijd krijg je een panoramisch beeld van het repertoire en de componisten. Leidraad van de reis vormt een selectie klassiekers uit de orkestmuziek, kamermuziek, solomuziek en vocale muziek. Elk van deze klassiekers vormt de ingang tot meer werken in dezelfde stijl, waardoor een waaier van werken in hetzelfde smaakgebied ontstaat.

Iedere klassieker wordt bekeken vanuit muzikale kenmerken en bijzonderheden over de componist. Daarnaast worden er ook uitvoeringen vergeleken, is er tijd voor vragen en zijn er onverwachte uitstapjes. Naast geluids- en videofragmenten gebruikt Aldo Druyf de klassieke gitaar om muzikale zaken toe te lichten.  

De cursus sluit nauw aan op het boek ‘Ken je klassiekers’, waarin 50 klassieke genres worden behandeld vereist geen muzikale bagage, maar is zeker ook interessant voor de meer gevorderde luisteraar geeft een helder overzicht van het klassieke repertoire leert je in korte tijd je smaak in klassieke muziek te ontdekken en/of verder te ontwikkelen is zeer onderhoudend en vormt iedere avond een afgerond geheel.‘Muziek is genoeg voor één leven, maar één leven is niet genoeg voor muziek’ Sergej Rachmaninov

Duur

De cursus is verdeeld over 4 avonden van 2 uur inclusief pauze.

Data

De cursus is op woensdagavond 30 oktober, 6, 13 en 20 november van 19.30 – 21.30 uur

Prijs

De prijs bedraagt € 95,- per persoon inclusief consumpties. Iedere deelnemer ontvangt gratis een exemplaar van het nieuwe boek van Aldo Druyf ‘Ken je klassiekers’ (winkelwaarde € 19,95) De cursus vindt plaats bij Boekhandel Wijs, Houten.